Αρχική
Ενοικιαζόμενα Διαμερίσματα
Γλύφα Φθιώτιδας
 
MHTE: 1353K113K0100000
 
 
πρόγνωση καιρού από το weather.gr
 
Αξιοθέατα

Πέντε λεπτά έξω από την Γλύφα βρίσκεται η πανέμορφη παραλία του Βαθύκοιλου.

Σε απόσταση 10 λεπτών βρίσκεται η τοποθεσία Φανός στην οποία μπορείτε να δείτε το Νεκροταφείο δύο τύμβων, με λίθινη κρηπίδα Μεσοελλαδικής (2000 - 1600 π.Χ) - Υστεροελλαδικής (1600 - 1100 π.Χ) εποχής που περικλείουν λάκκους και κιβωτιόσχημους τάφους καλυμμένους με πλάκες. Το σύνολο είναι μοναδικό για τη Φθιώτιδα και υποδεικνύει ένα δρόμο διείσδυσης του τύμβου από τη Ν. Ελλάδα προς την Θεσσαλία κατά την Υστεροελλαδική εποχή.

Η ανασκαφή ξεκίνησε το 1986 μετά από λαθρανασκαφικές επεμβάσεις στο χώρο. Ανασκάφηκε αρχικά το κλασικό νεκροταφείο, 80 τάφων, το οποίο επιχώσθηκε το 1990, και δίπλα σε αυτό οι δύο τύμβοι μυκηναϊκής περιόδου, οι οποίοι είναι ορατοί σήμερα και τμήμα των οποίων ανασκάπτεται.

Έγινε στερέωση των κιβωτιόσχημων τάφων και διαμόρφωση των τύμβων.

Κάστρο. Ερείπια αρχαίας οχύρωσης του 4ου αιώνα π.Χ., που ταυτίζεται με την ακρόπολη της αρχαίας Αντρώνας. Στις ΝΑ παρειές του λόφου βρίσκονται σπήλαια συνδεδεμένα με τη λατρεία της Δήμητρας.


Για τους λάτρεις του θρησκευτικού τουρισμού η Γλύφα κρύβει πραγματικές εκπλήξεις. Η Παναγιά Ξενιά σε απόσταση 20 λεπτών είναι ένα πραγματικό κόσμημα για την περιοχή. Επίσης προτείνουμε το μοναστήρι του Οσίου Δαυίδ στην Εύβοια.

Προτεινόμενες ημερήσιες εξορμήσεις από την Γλύφα:

Διαδρομή:
Απόσταση:
Γλύφα-Μετέωρα
196χλμ.
Γλύφα-Δελφοί
143χλμ.
 
 
developed and powered by
think.gr